GÜNCEL HABER
Tarih: 26.1.2023
Görüntülenme: 1111
Haberi Yazdır
Şehidimiz son yolculuğuna dualarla uğurlandı


Türkiye-İran hududundaki sınır duvarı bölgesinde askeri aracın buzlanma nedeniyle devrildiği kazada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Ulaştırma Sözleşmeli Er Şehit Ali Arslan Memleketi Çekerek İlçesi Kuzgun Köyünde toprağa verildi.

            Türkiye-İran hududundaki sınır hattı duvarı bölgesinde askeri aracın kayarak devrildiği kazada yaralanan ardından kaldırıldığı hastanede şehit düşen hemşehrimiz Sözleşmeli Er Ali Arslan (27), memleketi Yozgat'ın Çekerek İlçesi Kuzgun Köyü’nde dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

            Acı olay 24 Ocak 2023’te Iğdır’da meydana gelmişti.

 

İLK TÖREN AĞRI’DA DÜZENLENDİ

 

            Şehit Ali Arslan için ilk resmi tören Ağrı ilinde düzenlendi.  Şehidimiz,  Ağrı'da düzenlenen törenin ardından memleketi Yozgat'ın Çekerek ilçesine getirildi.  Şehidin naaşı Ağrı'dan hava yolu ile Kayseri'ye, oradan da kara yolu ile Çekerek'e getirildi. Şehit Arslan için Çekerek Hükümet Konağı önünde ikindi vakti cenaze töreni düzenlendi.

            Şehidimiz Ali Arslan için Çekerek Hükümet Konağı önünde ikindi vakti cenaze töreni düzenlendi.

Törende şehidin yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

            İl Müftüsü Ali Gülden tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, Yozgat İli Çekerek İlçesi Kuzgun köyündeki aile mezarlığına defnedildi.

            Törene, şehidin yakınları ile Yozgat Valisi Ziya Polat, Kırıkkale Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Cumhuriyet Başsavcısı Recep Sevgili, daire müdürleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.   

Fotoğraf: Yozgat Valiliği
İLGİLİ RESİMLER
ÇAYIRALAN HABER 2021 Tüm Hakları Saklıdır
Çayıralan HABER, Doğru ve İlkeli Haber ,Reklam ve Tüm İlanlarınız için, www.cayiralanhaber.com